Tegelproject Dijk en Waard

De gemeente Dijk en Waard heeft culturele instellingen uitgenodigd om mee te doen aan projecten om verbinding te stimuleren in de nieuwe gemeente Dijk en Waard en op een leuke manier met elkaar kennis te maken.
In dit kader heeft Atelier6 een drietal wandelroutes ontwikkeld met bijzondere tegels, waarop organisaties zich kunnen presenteren. Ook Stichting Historisch Heerhugowaard doet mee met dit project. In oktober heeft inmiddels de officiële opening van de routes plaatsgevonden.De Routes


De route bestaat uit drie onderdelen die afzonderlijk of in zijn geheel te bewandelen zijn.

  • De blauwe route gaat rond het Oosterdel gebied en volgt voor een groot deel het zogenaamde Eerstelingenpad. Startpunt is altijd het haventje in Broek op Langedijk. Hier zijn parkeermogelijkheden.
  • Bij de rode route is het vertrek punt dus ook het haventje van Broek op Langedijk. De wandeling gaat door een deel van Sint Pancras.
  • De groene route gaat over de brug en vervolgens rechtsaf na de brug langs het kanaal. Voor de spoorbrug ga je links naar beneden en dan rechtsaf om weer naar boven te klimmen naar de brug over de weg. Volg de rode pijlen met het logo van Ons Dijk en Waard om vervolgens weer bij het haventje van Broek uit te komen.


Klik hieronder voor details over één van de routes

"Onze" stoeptegel


Onderstaand kunt u zien zien hoe wij ons als Stichting presenteren op één van de routes met "onze" stoeptegel. Op de tegel staan niet alleen een paar afbeeldingen waarmee wij onszelf voorstellen, maar er is ook een korte video aan gekoppeld. Deze video is te bekijken via de centraal op de tegel staande QR code. 


De QR-code is al actief, uitproberen dus!!


NB.

Als u niet weet hoe een QR-code werkt kunt u de video ook opstarten door HIER te klikken.